Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Baileys-is

Picture
En is med irsk whisky, chokolade, kakao og vanilje... Det er i bund og grund, hvad en Baileys-is er. Nyd denne is, som elskes af alle, der også elsker Baileys!⁠⁠
  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  2. Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.
  3. Bræk chokoladen i småstykker og smelt den varme flødeblanding.
  4. Tilsæt Baileys og rør rundt.
  5. Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen med elpisker. Massen skal være lys og luftig.
  6. Hæld flødeblandingen langsomt med en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  7. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  8. Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.

Du skal bruge

  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 2 dl Baileys
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 50 g mørk chokolade
  • Evt. mynte, lidt revet chokolade og friske hindbær og/eller blåbær som pynt på dessertanretning. Man kan også toppe med lidt flødeskum.
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ