En is med irsk whisky, chokolade, kakao og vanilje... Det er i bund og grund, hvad en Baileys-is er. Nyd denne is, som elskes af alle, der også elsker Baileys!
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog. Rør godt imens, så det ikke brænder på. Tag flødeblandingen af varmen.
Bræk chokoladen i småstykker og smelt den varme flødeblanding.
Tilsæt Baileys og rør rundt.
Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen med elpisker. Massen skal være lys og luftig.
Hæld flødeblandingen langsomt med en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.
Du skal bruge
3 dl piskefløde
1 dl sødmælk
2 dl Baileys
2 spsk. glukosesirup
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
1 dl sukker
1/2 vaniljestang
50 g mørk chokolade
Evt. mynte, lidt revet chokolade og friske hindbær og/eller blåbær som pynt på dessertanretning. Man kan også toppe med lidt flødeskum.