Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

🫐Blåbæris med hvid chokolade🫐

Picture
Blåbær og hvid chokolade er en herlig duo, som du kan møde her i en violet version.
  1. Kog blåbær i 4-5 par minutter med 1 dl sukker og 2 spsk vand.
  2. Si kødet fra i en sigte, og kom den filtrerede sukkerlage tilbage i gryden.
  3. Kog i ca. 10-15 min. ved lav varme, så det meste af vandet fordamper. Rør jævnligt! Lad det køle lidt af.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  5. Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.
  6. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret grundigt sammen med elpisker 4-5 min. Massen skal være cremet, lys og luftig.
  7. Hæld flødeblandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  8. Tilsæt blåbærsirup og pisk sammen.
  9. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  10. Når isen er færdig, kommes den over i en kold skål. Her vendes den hvide chokolade i.
  11. Frys isen i skålen eller i en beholder i mindst 6 timer.

Du skal bruge

  • 350 g friske blåbær
  • 50 g fintrevet hvid chokolade
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 3 dl sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 2 spsk vand
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ