Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

🍋Citronsorbet🍋

Picture
Citron er på mange måder en forunderlig frugt, som er helt umuligt at komme udenom. Med ufatteligt mange anvendelsesområder er den elsket i køkkener over hele verden, og ofte er et beskedent skvæt citron lige det sidste, der skal til, for at smagsoplevelsen sidder lige i skabet. I citronsorbet er det citronen selv, der er alene i rampelyset, og som får lov at shine som karismatisk diva. Og med denne enkle opskrift får du en skøn, karakterfuld og silkeblød citronsorbet med den helt rigtige og uimodståelige balance mellem syre og sødme!
  1. Bring vand og sukker i kog, til sukkeret smelter.
  2. Lad blandingen køle lidt af, og tilsæt citronsaften.
  3. Pisk æggehvider og flormelis sammen til en luftig marengsmasse.
  4. Når citronblandingen er kølet ned til stuetemperatur eller koldere, hældes den i en tynd stråle i skålen med marengs, mens der piskes.
  5. Hæld ismassen på ismaskinen og kør, til den er færdig.
  6. Sorbeten fryses i mindst 4 timer.

Du skal bruge

  • 2 dl vand
  • 1,5 dl rørsukker
  • 3 dl citronsaft fra friskpressede citroner
  • 1,5 dl flormelis
  • 2 past. æggehvider
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ