Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Dulce de leche med flagesalt

Picture
Hvis du tror, at du er nødt til at stå på hovedet i køkkenet for at kreere is, som der er rift om, må du tro om igen! Denne vaniljeis med dulce de leche og flagesalt er vildt nem at lave og smager som noget, du har købt i den mest hippe isbar i Madrid eller Milano. Dulce de leche er kogt kondenseret mælk, som oprindeligt kommer fra latinamerika, men som for længst har fundet vej til de danske køkkener. Navnet betyder ‘mælkeslik’ og er da også en sød karamelsovs, som man selv kan fremstille ret nemt – eller endnu nemmere, som jeg har gjort – købe det færdigt.
  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  2. Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.
  3. Tilsæt 100 g dulce de leche og rør rundt.
  4. Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen med elpisker. Massen skal være lys og luftig.
  5. Hæld flødeblandingen langsomt med en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  6. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  7. Kør isen på ismaskinen, mens du rører 1 tsk. flagesalt i den resterende karamelsovs.
  8. Når isen er ved at være klar til frys (når den begynder at rotere trægt), tilsættes resten af karamelsovsen, så det trækker striber. Gem lidt til pynt.
  9. Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.

Du skal bruge

  • 3 dl piskefløde
  • 1 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 3/4 sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 250 g dulce de leche
  • 1 tsk. flagesalt
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ