Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Grundis

Picture
En perfekt flødeis kræver et perfekt udgangspunkt. Dvs. en grundis, som sidder i isskabet hver gang. Den skal have en god konsistens og være fundamentet, der er værd at bygge på. Når grundisen er på plads, er der basis for eksperimenter og for både klassiske og outrerede tilsætninger, der giver den kulinariske smagsoplevelse, man tilstræber. En god grundis kalder på alt fra vanilje og chokolade til karry og gedeost ... you name it. Med en god grundis og en livlig fantasi, kan man kreere helt unikke og specielle is, som ikke kan købes for penge noget sted i verden! Ofte med god grund 🙈🤭 ...
  1. Giv fløde, mælk og glukosesirup et opkog.
  2. Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.
  3. Tilsæt et eller flere smagselementer i flødeblandingen og pisk sammen.
  4. Pisk herefter æggeblommer og sukker grundigt sammen i en stor skål. Massen skal være lys, cremet og luftig.
  5. Hæld flødeblandingen langsomt i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker det sammen.
  6. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  7. Tilsæt evt. faste ingredienser som f.eks. hakket chokolade, nødder o.lign. ved at vende dem i ismassen, inden den kommer på frys.
  8. Frys i mindst 6 timer.

Du skal bruge

  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 1,5 dl sukker

Ønskes en lettere is, reduceres mængden af fløde, og mælkemængden øges. Tilsammen skal fløde/mælk dog stadig udgøre 6 dl, som giver ca. 1 liter is (f.eks. 3 dl piskefløde + 3 dl sødmælk).
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ