Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Is med chokolade og abrikos

Picture
Jeg har længe pønset på at lave en abrikosis, men ville helst have ventet på friske abrikoser. Men jeg er en utålmodig sjæl, og derfor kastede jeg mig ud i et eksperiment med tørrede abrikoser. Sådan en is ville nok kræve en supplerende ingrediens, men hvad ville gå godt med tørrede abrikoser? Ferskner, mandler, røget makrel?... Valget faldt på chokolade. For hvis nu dét med abrikoserne ikke sad i skabet, kunne jeg altid trøste mig med chokoladesmagen. Heldigvis fungerede det! Med en begrænset mængde chokolade, så den ikke blev for dominerende, og en moderat mængde abrikoser, så det ikke blev grynet-agtigt. Kombi'en endte med at levere en dejlig smag af ... ja, tørrede abrikoser og chokolade i kombi! Mission accomplished 😋🍑🍫🥴
  1. Start med at lave en abrikosmos: Kog abrikoserne i 15 min. Hæld vandet fra. Tilsæt 0,25 dl sukker. Stavblend til en fin og glat mos og til sukkeret er opløst. Stil mosen til side.
  2. Lav nu en flødeblanding:  Flæk først vaniljestangen og skrab kornene ud. Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog. Rør godt imens, så det ikke brænder på.
  3. Hæld abrikosmosen i flødeblandingen, rør godt og giv et opkog igen.
  4. Bræk chokoladen i småstykker og smelt i den varme flødeblanding. Rør det godt sammen.
  5. Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen med elpisker. Massen skal være lys og luftig.
  6. Hæld chokolade-abrikos-flødeblandingen langsomt med en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  7. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  8. Frys i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.

Du skal bruge

  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 1,25 dl sukker
  • 25 g mørk chokolade ca. 70 %
  • 125 g tørrede abrikoser
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ