Denne is minder mere om chokoladedelen i den berømte/berygtede regnbueis, end den minder om nødder. Og så må det være op til den enkelte herfra at vurdere, om dette er godt eller skidt... Smagen kommer fra hasselnøddecreme, som primært består af nødder og cacao. Her er brugt den økologiske hasselnøddecreme fra Änglamark – men Nutella-fans vil sikkert kunne erstatte med Nutella. Jeg tænker, at smag og konsistens er same same.
Giv fløde, mælk og glukosesirup et opkog.
Rør godt imens, så det ikke brænder på. Tag flødeblandingen af varmen.
Tilsæt med det samme hasselnøddecremen lidt ad gangen og rør grundigt, indtil hasselnøddecremen er opløst.
Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen med elpisker. Massen skal være lys og luftig.
Hæld nødde-flødeblandingen langsomt og forsigtigt i æggemassen, mens du pisker.
Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
Når isen er færdig, skal den i fryseren i 6 timer.
Du skal bruge
3 dl piskefløde
3 dl sødmælk
2 spsk. glukosesirup
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
3/4 dl sukker
3 spsk hasselnøddecreme (f.eks. den økologiske fra Änglamark)