Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Is med pecannød og brunet smør

Picture
Denne pecannøddeis med brunet smør er bare... nom-nom-nom-delicious!😍 For udover isens markante, skønne og pikante smag af pecannød, giver det brunede smør netop lige den ekstra nøddesmag og prik over i'et, som skal til for at gøre denne is til en kæmpe himmerigsmundfuld for alle nøddeelskere.
  1. Start med at lave en pecannøddecreme: Bred nødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bages dem i ca. 1/2 time min ved 120°. Køl dem ned til stuetemperatur.
  2. Tag 20 g pecannødder fra og hak dem (de skal bruges som topping).
  3. Kom resten af nødderne i en minihakker/stavblender og blend godt og længe. Hold pauser, hvor du samler massen. Blend så igen. Hav tålmodig – det ender godt. I starten af processen vil pecannødderne være finthakkede, herefter bliver de en overgang til en grov pasta, og til sidst ender de som en smuk creme.
  4. Brun nu smørret: Smelt det ved lav/middel varme i en lille gryde, til det begynder at bruse og boble. Rør i smørret konstant og hold øje med det, til det bliver brunt. Det må ikke blive for mørkt, da det giver en branket smag. Når smørret er brunet, tages det af varmen og stilles til side.
  5. Lav ismassen: Giv fløde, mælk, vanilje og glukosesirup et opkog. Rør godt, så flødeblandingen ikke brænder på.
  6. Tag den af varmen og rør/pisk pecannøddemassen i, til denne er integreret.
  7. Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen med elpisker. Massen skal være lys, cremet og luftig.
  8. Mens du pisker, tilsætter du 2 spsk. af det brunede smør.
  9. Hæld langsomt og forsigtigt flødeblandingen i æggemassen, mens du pisker.
  10. Sæt massen til afkøling.
  11. Når den har stuetemperatur eller koldere, er den klar til ismaskinen.
  12. Når isen er kørt færdig og har en tyk softice-agtig konsistens, kommes den over i en afkølet skål.
  13. Top med de hakkede nødder og kom straks isen på frys.
  14. Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.

Du skal bruge

  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 1 vaniljestang
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 3/4 dl sukker
  • 100 g pecannødder
  • 25 g alm. saltet smør
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ