Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Italiensk kaffeis

Picture
Alle, der sætter pris på en god kop kaffe, vil labbe denne is i sig. Men det er især dem, der er vilde med den simple italienske dessert, Affogato, der vil hvine af fryd. Affogato er i al sin enkelhed en god espresso hældt over noget vaniljeis, mens Iskrogens italienske kaffeis er god espresso hældt i noget vaniljeis ... Skru gerne op eller ned for mængden af kaffe alt efter behov: Lidt mindre, hvis du ønsker en diskret kaffenote til en elegant voksendessert 😘🍨– lidt mere, hvis du har brug for et koffeinkick, der holder dig vågen med koldsved og hjertebanken til kl. 4 om morgenen😵‍💫☕️  
  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  2. Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.
  3. Tilsæt 1/2 dl espressokaffe og rør rundt.
  4. Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen med elpisker. Massen skal være lys og luftig.
  5. Hæld flødeblandingen langsomt med en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  6. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  7. Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.

Du skal bruge

  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 1/2 dl god espressokaffe
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 1,5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • Evt. lidt chokoladebønner og/eller friske bær som pynt ved dessertanretning.
    Man kan også toppe med lidt flødeskum.

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ