Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Jordbæris

Picture
Jordbærflødeis ⁠⁠er ikke til at komme udenom – en klassiker kendt som en del af trioen i den berømte/berygtede regnbueis. Bortset fra, at denne hjemmelavede version smager af sol og sommer og ikke af E-numre.⁠🍓🍨
  1. Giv de rensede eller optøede jordbær et opkog sammen med
    1,5 dl sukker.
  2. Tag jordbærrene af varmen og stavblend til en jævn mos. Da sukkerindholdet i bærrene kan variere, er det en god idé at tilsmage mosen med ekstra sukker eller citron for at opnå en perfekt balance. Jordbærmosen må ikke blive for sød, da æggemassen også indeholder sukker. Omvendt må mosen ikke mangle sødme, da det vil resultere i en kedelig is. 
  3. Si jordbærmosen og stil den til side.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  5. Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.
  6. Tilsæt jordbærmosen og pisk det hele sammen.
  7. Æggemasse: Pisk æggeblommer og resten af sukkeret grundigt sammen med elpisker. Massen skal være lys, cremet og luftig.
  8. Hæld jordbær-flødeblandingen langsomt med en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  9. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  10. Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.

Du skal bruge

  • 400 g jordbær (frosne eller friske)
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 3,5 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • Ved evt. tilsmagning af jordbærmos:
    Lidt supplerende sukker eller
    citron
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ