Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Kanel-is med mandler

Picture
Denne is giver med sit skønne og juleenglesyngende strejf af kanel en veritabel oplevelse af julestemning. Men julen varer snildt hele året med denne kanelis, så nu glædes unge og gamle.⁠⁠
  1. Giv fløde, mælk og glukosesirup et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.

  2. Pisk herefter æggeblommer og sukker grundigt sammen.
    Massen skal være lys og luftig. Tilsæt kanel.
  3. Hæld flødeblandingen langsomt og i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  4. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere),  kommes den ismaskinen.
  5. Når massen er tyknet til, tilsættes de hakkede mandler.
  6. Lad isen køre i ismaskinen, til den er helt færdig.
  7. Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.

Du skal bruge

  • 3 dl piskefløde
  • 3 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl finthakkede mandler
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ