Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Koldskåls-is

Picture
Så er den her endelig! Sommeren. Med oceaner af sol, varme, bier, blå himmel og bare ben. Og naturligvis også med et uimodståeligt sommerhit fra Iskrogens bagkatalog: Koldskåls-isen! Så let at bikse sammen, at selv den mest dovne frivilligt springer over gærdet, fordi det er så lavt.
  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  2. Giv fløde, koldskål, glukosesirup og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.
  3. Pisk herefter æggeblommer og sukker grundigt sammen.
    Massen skal være lys og luftig.
  4. Hæld flødeblandingen langsomt og i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  5. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  6. Imens isen kører, hakker du kammerjunkerne til små mundrette stykker.
  7. Når isen er færdig, vender du kammerjunkerne i isen og sætter den på frys.
  8. Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.

Du skal bruge

  • 3 dl piskefløde
  • 3 dl god koldskål
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 50 g kammerjunker
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ