Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Lakrids med brombærsirup

Picture
Denne is er en winner! Det hele spiller, og isen vil friste selv de største af-lakrids-på-næsen-rynkende skeptikere. For selvom lakridsen er hovedingrediens, opfører den sig ikke som en nådesløs hit-man, som sparker døren ind for at meje al anden smag ned. Lakridsen er derimod en diskret gæst, der med velafbalanceret tone forstår at holde sig galant i baggrunden og give plads til andre – i dette tilfælde de fine brombær, som komplimenterer lakridssmagen perfekt! 🖤👌🏻
  1. Mos eller stavblend de vaskede brombær og kom dem i en gryde med 1 spsk vand og 1 dl sukker.
  2. Kog og reducér i ca. et kvarter, til du får en tyktflydende mos.
  3. Si mosen for at opnå et glat sirup uden kerner.
  4. Smag evt. til med ekstra sukker, til den har en rigtig god sødme (den må ikke være syrlig, da det gør isen yoghurt-agtig i smagen).
  5. Sæt siruppen til afkøling.
  6. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  7. Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
  8. Tag flødeblandingen af varmen og rør lakridsen i
    og siruppen i.
  9. Æggemasse: Pisk æggeblommer og 1,5 dl sukker grundigt sammen med elpisker. Massen skal være lys, cremet og luftig.
  10. Hæld lakrids-brombær-flødeblandingen langsomt med en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  11. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller helst koldere), er den klar til ismaskinen.
  12. Frys i mindst 6 timer.

Du skal bruge

  • 150 g friske brombær
  • 1 tsk. lakridspulver (helst Mill & Mortar)
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 2,5 dl sukker
  • 1 spsk vand
  • 1 vaniljestang
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ