Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ
Picture

" You can't buy happiness. But you can buy ice cream. And that is pretty much the same thing." Anonymous

Jeg hedder Helle Krog og er amatør-ismager (selvom ordet 'mager' sjældent forbindes med is)... På billedet er jeg 3 år – og i gang med en ispind. Mit lykkelige blik siger alt: Nemlig at is gør én lykkelig (medmindre, naturligvis, at man taber isen på jorden – så gør is én ulykkelig)...

Da jeg var barn, var regnbue-is hot. Alle havde sin favorit blandt de tre smage. Selv overlod jeg gerne den syntetisk parfumerede jordbæris til andre. Hvad angår ispinde elskede jeg Champagnebrus højt. Det gør jeg stadigvæk.

Som voksen fik jeg engang en primitiv ismaskine med køleelement. Efter mange uheldige resultater endte den med at samle støv på en hylde. Men så fik jeg en ismaskine med kompressor (en Wilfa ICM-C15). Den blev en åbenbaring.

Pludselig kunne jeg med enkle midler og simple processer fremstille mine egne is, der fik englene til at synge. Og da jeg aldrig har haft tid (eller snarere tålmodighed og evner) til at kreere overdådige kager med isomalt og spejlblank glaze, så jeg pludselig nye kreative muligheder med min ismaskine – i al sin enkelhed.
I starten surfede jeg desperat rundt på nettet efter idéer og inspiration, men de fleste hjemmesider eller blogs fokuserede på kager, ikke is. Og slet ikke på dansk. Derfor lavede jeg
iskrogen.dk. Her har jeg samlet en lang række af mine isopskrifter. Opskrifter, som de fleste kan finde ud af.

For selvom is kan fremstilles på 117 måder, er mit fokus på metoder, der er lette at gå til, og som stadig giver et færdigt resultat, der skaber lykke. Så lader jeg andre om at stå på hovedet og lave alle de indviklede og tidskrævende is ...

God fornøjelse – jeg håber, du vil lade dig inspirere og/eller bruge en af mine opskrifter næste gang, du får lyst til hjemmelavet is!

Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ