Pecan Pie er oprindeligt en sydstatstærte, som alle på det nordamerikanske kontinent har et stærkt og passioneret kærlighedsforhold til. Alle familier har deres egen måde at lave den på, og man ofrer hellere sin førstefødte end at afsløre opskriften. En hovedingrediens – udover pecannødder – er dog altid sirup, og over there er det typisk majs- eller ahornsirup. Helt så eksotisk bliver det ikke her. Ikke desto mindre smager denne fabelagtige is så meget af pecan pie, at man skulle tro, den kom fra God's own country. Halleluja! 🥮🇺🇸
Giv fløde, mælk, vanilje og glukosesirup et opkog. Rør godt, så flødeblandingen ikke brænder på.
Tag den af varmen.
Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen med elpisker. Massen skal være lys, cremet og luftig.
Hæld langsomt og forsigtigt flødeblandingen i æggemassen, mens du pisker.
Sæt massen til afkøling. Når den har stuetemperatur eller koldere, er den klar til ismaskinen.
Hak nødderne groft.
Smelt brun farin, sirup og smør i en gryde og rør sammen.
Vend nødderne i massen og bred det hele ud på et stykke bagepapir.
Når isen er kørt færdig og har en tyk softice-agtig konsistens, kommes den over i en afkølet skål.
Vend de karamelliserede nødder med snask i ismassen, så det hele bliver jævnt fordelt.
Kom straks isen på frys.
Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.
Du skal bruge
3 dl piskefløde
3 dl sødmælk
2 spsk. glukosesirup
1 vaniljestang
3 bægre pasteuriserede æggeblommer
3/4 dl sukker
1 dl mørk sirup (majs- eller ahornsirup, hvis man går all in)