Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Pistacieis

Picture
Nej, alt var ikke bedre i gamle dage – slet ikke isudvalget. F.eks. var pistacieis ikke på isplakaten i gamle dage (for 40 år siden😅) – men da den først fandt vej til de danske ganer, var den ustoppelig! Prøv denne klassiker og forstå, hvorfor den er populær 💚⁠⁠
  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  2. Giv fløde, mælk, glukosesirup, nødder og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
  3. Tag flødeblandingen af varmen og lad den trække i ca. 1 time.
  4. Si nødderne fra.
  5. Varm herefter flødeblandingen op til under kogepunktet
    – rør, så den ikke brænder på.
  6. Pisk æggeblommer og sukker grundigt sammen.
    Massen skal være lys og luftig.

  7. Hæld den varme flødeblanding langsomt i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  8. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  9. Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.
  10. Pynt evt. serveringen med hakkede ristede pistacienødder, friske mynteblade og lidt tråde af akaciehonning.

Du skal bruge

  • 200 g finthakkede usaltede pistacienødder
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 3 bægre past. æggeblommer
  • 1 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 4-5 dråber grøn frugtfarve (kan undlades)












Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ