Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Rabarber-iskrem

Picture
Rabarberplanten stammer oprindeligt fra Kina. Og måske kom den hele vejen til Danmark, alene fordi den vidste, at vi danskere ville komme til at elske den! For det gør vi jo. Rabarberen er nemlig en ægte forårsbebuder, der liver op i landskabet med sin herlige farve og minder os om, at sommeren er på vej. Rabarberen anvendes i utallige sammenhænge i både det søde og salte køkken – i kager, kompot, is, grød etc. Her er den tryllet om til en forårsfrisk og forførende iskrem – så fløjlsblød og cremet, at man næsten har lyst til (også) at smøre den ansigtet ... 💜
  1. Skær de vaskede rabarber i stykker og kog dem i 20 min. i
    2 dl. vand
  2. Si rabarberne fra (pres så megen væde ud af dem som muligt) og kog saften ved middel varme med 3 dl sukker i ca. 1/2 timer, til saften er reduceret til godt og vel 2 dl sirup.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  4. Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.
  5. Tilsæt 2 dl rabarbersirup samt evt. frugtfarve og rør sammen.
  6. Pisk æggeblommer og resten af sukkeret grundigt sammen med elpisker i separat skål. Massen skal være lys, cremet og luftig.
  7. Hæld rabarber-flødeblandingen langsomt i æggemassen (tynd stråle), mens du pisker.
  8. Tilsæt 2 spsk almindelig lys sirup og pisk lidt mere
  9. Smag på ismassen – det er vigtigt, at den ikke er for syrlig. Tilsæt ekstra sukker eller sirup, hvis nødvendigt, og pisk et par minutter. (NB. Syren i rabareren træder yderligere frem, når massen er kølet ned, så tilsæt hellere lidt ekstra sødme, hvis du er i tvivl).
  10. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  11. Når isen er klar til fryseren, skal den på frys isen i mindst
    6 timer

  12. Ved servering kommes den cremede is i sprøjtepose med tyl og anrettes i portionsglas.

Du skal bruge

  • 600 g rabarber (anvend vinrabarber, hvis du ønsker en naturlig rød farve)
  • 2 dl vand
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 6 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk almindelig lys sirup
  • Evt. 1 tsk rød frugtfarve, hvis du anvender almindelig rabarber og ikke vinrabarber
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ