Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Skildpaddeis

Picture
⁠Har du en svaghed for Toms Kæmpe Skildpadder? Så vil du forstå, hvorfor symbiosen mellem en god flødeis og nogle lækre skildpadder er ideel. Prøv opskriften, som ville gøre Tom stolt, og nyd den kendte smag – nu som is.⁠⁠🐢🍫
  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  2. Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.
  3. Pisk herefter æggeblommer og sukker grundigt sammen.
    Massen skal være lys og luftig.
  4. Hæld flødeblandingen langsomt og i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  5. Hak skildpadderne groft og smelt dem langsomt ved meget lav varme til en flydende masse. Tilsæt evt. et par spiseskefulde piskefløde for at gøre skildpaddemassen mere lind.
  6. Tilsæt langsomt de smeltede skildpadder i den stadig varme fløde-/æggemasse, mens du pisker, til det er én samlet masse. 
  7. Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
  8. Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.

Du skal bruge

  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 3/4 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 3 kæmpeskildpadder
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ