Har du en svaghed for Toms Kæmpe Skildpadder? Så vil du forstå, hvorfor symbiosen mellem en god flødeis og nogle lækre skildpadder er ideel. Prøv opskriften, som ville gøre Tom stolt, og nyd den kendte smag – nu som is.🐢🍫
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog. Rør godt imens, så det ikke brænder på. Tag flødeblandingen af varmen.
Pisk herefter æggeblommer og sukker grundigt sammen. Massen skal være lys og luftig.
Hæld flødeblandingen langsomt og i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
Hak skildpadderne groft og smelt dem langsomt ved meget lav varme til en flydende masse. Tilsæt evt. et par spiseskefulde piskefløde for at gøre skildpaddemassen mere lind.
Tilsæt langsomt de smeltede skildpadder i den stadig varme fløde-/æggemasse, mens du pisker, til det er én samlet masse.
Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), er den klar til ismaskinen.
Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.