Stracciatella 🇮🇹🍨 Bare at udtale navnet sender én halvt til Italien. Når man sætter tænderne i isen, er man allerede fremme... Prøv klassikeren, der med sine forføriske knasende chokoladestykker gør is til en syndig nydelse.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog. Rør godt imens, så det ikke brænder på. Tag flødeblandingen af varmen.
Pisk herefter æggeblommer og sukker grundigt sammen. Massen skal være lys og luftig.
Hæld flødeblandingen langsomt og i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
Når massen er afkølet (stuetemperatur eller koldere), kommes den ismaskinen.
Skær chokoladen i småstykker, og smelt den langsomt ved meget lav varme til den bliver flydende.
Når isen er tyknet og ved at være klar, tilsættes den smeltede chokolade meget langsomt i den roterende ismasse med en tynd stråle.
Når chokoladen kommer ned i den kolde roterende ismasse, stivner den og brydes, så isen får den struktur og balance mellem vaniljeis og chokoladeknas, som kendetegner en stracciatella.
Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.