Iskrogen
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ

Triple-chokoladeis

Picture
Her er isen til den vægelsindede chokoladeelsker, der har svært ved at beslutte sig for, om mørk, lys eller hvid chokolade er bedst! For dilemmaet forsvinder som for dug for solen, mens isen smelter på tungen.
Med denne opskrift forenes treenigheden i en blid, mildt smagende og imødekommende chokoladeis, som man naturligvis gerne må tage tre portioner af.🍨🍨🍨
  1. Hak chokoladerne groft og hold dem klar i en stor skål.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  3. Giv fløde, mælk, glukosesirup og vanilje et opkog.
    Rør godt imens, så det ikke brænder på.
    Tag flødeblandingen af varmen.
  4. Pisk herefter æggeblommer og sukker grundigt sammen.
    Massen skal være lys og luftig.
  5. Hæld noget af den varme flødeblanding over chokoladerne, så de begynder at smelte. Rør rundt. Tilsæt mere varm flødeblanding og rør, til chokoladerne er helt smeltet. Herefter tilsættes det sidste af flødemassen. Rør godt rundt.
  6. Hæld chokoladeflødeblandingen langsomt i en tynd stråle i æggemassen, mens du pisker.
  7. Sæt massen på køl, og når den er stuetemperatur eller koldere, er den klar til ismaskinen.
  8. Frys isen i mindst 6 timer for at få en god fast konsistens.

Du skal bruge

  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 3/4 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 50 g hvid chokolade
  • 50 g lys chokolade ca. 45%
  • 50 g mørk chokolade ca. 70%
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Hjem
  • Flødeis
    • After Eight-is
    • Amerikaner-is
    • Baileys-is
    • Blåbær og hvid chokolade
    • Choko-kokos-is
    • Chokoladeis
    • Dulce de leche med flagesalt
    • Grundis
    • Hasselnøddeis
    • Italiensk kaffeis
    • Is med chokolade og abrikos
    • Is med pecannød og brunet smør
    • Is med hasselnøddecreme
    • Jordbæris
    • Kanel-is med mandler
    • Koldskåls-is
    • Lakrids med brombærsirup
    • Pecan pie-is
    • Pistacieis
    • Rabarber-iskrem
    • Rom-rosin-is
    • Skildpaddeis
    • Stracciatella
    • Triple-chokoladeis
    • Vaniljeis
    • Æblecrumble-is
  • Sorbet
    • Champagnesorbet
    • Citronsorbet
    • Grapefrugtsorbet
    • Limesorbet
    • Æblesorbet
  • De andre
    • Avocadois med lime og kokosmælk
    • Cheesecake hindbæris
    • Islagkage med hindbær/lakrids og stracciatella
    • Yoghurtis med jordbær
  • Isens historie
  • Om
  • FAQ